Home‎ > ‎Dutch‎ > ‎

Dutch

Klik hier om deze pagina in het Nederlands te lezen

Club Holland – voor leerlingen van 4 tot 16 jaar

Oxford Language Center biedt een speciaal onderwijsprogramma aan voor jongeren tussen de 4 en 16 jaar oud die Nederlands willen leren. We maken gebruik van een curriculum dat uitdagend is, en met veel aandacht voor spelenderwijs leren. Het curriculum is gebaseerd op de ‘Wereldschool Methode’ (NT2) en maakt daarnaast gebruikt van een rijke verzameling aan additioneel materiaal. We besteden ook veel aandacht aan het overdragen van Nederlandse cultuur door middel van Nederlandse spelletjes, literatuur, liedjes en andere activiteiten die buiten het normale curriculum vallen. Ons programma is primair gericht op kinderen van Nederlandse expatriates en ontwikkelingswerkers in Guatemala, en helpt ze om hun Nederlandse vaardigheden te ontwikkelen en om achterstanden met Nederlandse leeftijdsgenoten te voorkomen. Daarnaast helpen we kinderen met het leren van Nederlands als tweede of derde taal. Uiteraard bieden we lesprogramma’s aan voor leerlingen op alle niveaus. Tenslotte wordt u als ouder van harte uitgenodigd om actief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het lesprogramma en andere activiteiten via de oudercommissie.

We bieden lessen aan op dinsdag middag (15:30 – 17:00), donderdag middag (bij voldoende aanmeldingen), en zaterdag ochtend (11:30 – 13:00).


Integratie examen Nederland

De Nederlandse wetgeving voor het verkrijgen van een tijdelijke verblijfsvergunning is recent gewijzigd. Deze wijziging heeft bepaalde consequenties voor Guatemalteken die geïnteresseerd zijn in verhuizen naar Nederland, bijvoorbeeld om zich met een Nederlandse partner te herenigen. Voor het aanvragen van een tijdelijke verblijfsvergunning is het vereist om een integratie examen af te leggen dat betrekking heeft op zowel de Nederlandse taal, als op kennis van de Nederlandse cultuur. Dit examen moet worden afgelegd in de Nederlandse ambassade in het land van herkomst (in dit geval Guatemala).

Vanaf dit jaar biedt Oxford een speciaal ontwikkeld lespakket aan dat u voorbereid op dit integratie examen. Het pakket dat we aanbieden is aangepast op uw niveau van taalvaardigheid en reeds aanwezige kennis van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. We nodigen u van harte uit om een afspraak te maken voor een intake gesprek, waarbij we een voor u op maat gesneden lespakket kunnen aanbieden.

Meer informatie over het integratie examen en het aanvragen van een verblijfsvergunning in Nederland kunt u vinden op www.ind.nl en www.inburgering.nl.

Comments